Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

stauretika 2013Aγαπητοί φίλες και φίλοι ,νιώθοντας την αγάπη , το μεράκι και την ευθύνη για την μνήμη των προγόνων μας, τις παραδώσεις και όσα μας μεταλαμπάδευσαν, σας καλούμε να μας τιμήσετε για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου  μας.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι και νιώθουμε την υποχρέωση να κρατήσουμε  ζωντανή την ιδέα του Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου , Γεώργιου Αηδονιδη ,  Γεώργιου Τσιτλακίδη , Ευθύμη Βασιλειάδη  και Κυρκενίδη Παντελή, οι οποίοι το 1973 αποτέλεσαν την αφετηρία για το  ένδοξο μέλλον του συλλόγου.

Μάθαμε πως για να κρατήσουμε την ταυτότητα  και την κληρονομία μας πρέπει να διατηρούμε ζωντανά όσα μας δίδαξαν οι  παλαιότεροι. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε και proφέτος να γλεντήσετε μαζί  μας όπως εφτάγανε ατότε σην πατρίδαν οι τεμετέρ’. να χορέψετε μαζί μας  διπάτ , το »τανγκό» της εποχής όπου ήταν ο πρώτος χορός γνωριμιάς για  τα ζευγάρια .

Να χορέψετε τικ όπου η ερμηνεία του προέρχεται από την  θοέρα καθώς τικ σημαίνει όρθιο σώμα . Και σαν κορυφώνετε το γλέντι και  ανεβαίνουν οι παλμοί να παραμείνουν τα νιάτα και οσοι αντέχουν για το  τρομαχτό .

Κι όντες θα ευρίσκουνταν τα κορτσόπα και τ’αγούρεα εντάμα ας  χορεύομεν το Τας όπως τότε στο Καρς. Φίλοι και φίλες , σας περιμένουμε  το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο 1ο δημοτικό σχολειό  Θέρμης να χορεύομε, να τρώγωμε και να χαίρουμες ούλ εντάμα .

Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Παναγιά Σουμελά» Δήμου Θέρμης.

Comments are closed.