Γιορτή Γραμμάτων έτους 2017 του Σωματείου «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης»

Γιορτή Γραμμάτων έτους 2017 του Σωματείου «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης»

 

16722403_1226763237402141_6701068424348770962_oΤην Κυριακή 29/1/2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης η πατροπαράδοτη «Γιορτή Γραμμάτων» και κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου με ιδιαίτερη επιτυχία.
Η γιορτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και είναι αφιερωμένη στα γράμματα και την παιδεία.
Ακολούθησε ομιλία με θέμα: «…ζώντες υπηρετήσωμεν ως καλοί στρατιώται, αγωνιζόμενοι κατά της απαιδευσίας, της αμαθείας και του πνευματικού σκότους…». Η σημασία της Παιδείας στον Πόντο από κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, Δρ. Ιστορίας του ΑΠΘ. Και εν συνεχεία οι ομιλίες των εκπαιδευτικών κ.κ. Γιάννη Αδαμίδη και Αριστείδη Ιορδανίδη. Η εκδήλωση περιελάμβανε βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών, παιδιών μελών του Σωματείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία, το μικρό και μεσαίο χορευτικό Σωματείου καθώς και η σχολή λύρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο κ.Απόστολος Τσολάκης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Παναγιώτης Πονερίδης Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, η κ. Άννα Μίχου Πρόεδρος του Ν.Π. που ασχολείται με την κοινωνική πρόνοια & φροντίδα, η κ. Δήμητρα Χίνη Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και οι Δ.Σ. Γιάννης Ιωσηφίδης, Ανέστης Κεφαλάς και Στέλιος Γκιζάρης. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν η κ. Κούλα Γιαννακίδου, τ. Γ.Γ. του Υφυπουργείου Αθλητισμού καθώς και μέλη φορέων και συλλόγων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής μας.

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης», με την εορτή αυτή, συνεχίζει την παράδοση της βράβευσης των μαθητών των περιοχών του Πόντου και της Μ.Ασίας, κατά την οποία οι Ελληνικοί φορείς ενίσχυαν με αυτόν τον τρόπο ηθικά τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που έδιναν την δική τους μάχη να διατηρήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό στα αλησμόνητα χώματα της Καθ’ ημάς Ανατολής.

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης» ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Comments are closed.