«ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ 2019»

Το Σωματείο “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης”, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και σας προσκαλεί να τις τιμήσετε με την παρουσίας σας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

– Την Τετάρτη 11/9 στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, θα πραγματοποιηθεί «Εκδήλωση Μνήμης» βασισμένη στο βιβλίο «Οι Νεράϊδες του Πόντου» της Αγγελικής Παμπουκίδου. Συμμετέχουν: ομιλία και δραματοποιημένη αφήγηση Θεώνη Κοσμά, ιστορικός, ηθοποιός, μουσική επιμέλεια Θοδωρής Κοτίδης και παίζουν οι μουσικοί Θοδωρής Κοτίδης, Ιάκωβος Μωυσιάδης και Δημήτρης Μητρούλης.

– Την Πέμπτη 12/9 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Θέρμης, θα πραγματοποιηθεί χορευτικό αντάμωμα με τίτλο «Η Παράδοση Ενώνει», αφιέρωμα Πόντος – Καππαδοκία, με τη συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων: η ΚΕΠΑΠ Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με το Χορευτικό Νέων Πυλαίας, ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης».


– Την Παρασκευή 13/9 στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στο Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης.

– Το Σάββατο 14/9 στις 7:00, θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης και στις 20:30 στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους καλλιτέχνες: Κώστα Θεοδοσιάδη, Γιώργο Αετόπουλο στο τραγούδι, Φάνη Κουρουκλίδη και Παύλο Ουργαντζίδη στη λύρα, Νίκο Γκότσιο στο κλαρίνο, Άγγελο Μελανίδη στο νταούλι και Θόδωρο Χατζή στα πλήκτρα.

Comments are closed.