«Φώταγας»

Το ποντιακό θεατρικό έργο ο «Φώταγας» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης» φιλοξενεί την ποντιακή θεατρική παράσταση «Ο Φώταγας» της «Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων», την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης. Τιμή εισόδου 5€.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Ο Φώταγας» βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.
Το έργο εκτυλίσσεται σε τρεις πράξεις, στην πρώτη και στη δεύτερη τα γεγονότα διαδραματίζονται στον Πόντο, στα Μεσόγεια του Ν.Τραπεζούντας. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η ζωή της οικογένειας του Φώταγα, άρχοντα -προεστού, την οποία σημαδεύουν δυο γεγονότα, από τη μια ο πρωτότοκος γιος του Φώταγα, παντρεύεται μια Τουρκάλα και από την άλλη ο σκληρός ξεριζωμός όλης της οικογένειάς του και το αβέβαιο μέλλον που υπάρχει.Τέλος, στην τρίτη πράξη αφηγείται γεγονότα της οικογένειας, μετά την εγκατάσταση σε χωριό της Δράμας, στη Μακεδονία, όπου η οικογένεια είναι κυριολεκτικά αποδεκατισμένη.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιάδης
Ήχος – φωτισμός: Γεωργία Πετρίδου
Φροντιστήριο: Θεοδώρα Κιμισκίδου
Πρόεδρος ΕΠΩΦ &Υπεύθυνη θεατρικής ομάδας: Γεωργία Πετρίδου
Παίζουν: Φωτάγας (Γιάννης Γεωργιάδης), Σοφία (Ρούλα Γεωργιάδου), Ιγνάτης (Γιώργος Βαλετόπουλος), Δήμος (Νίκος Τσιρκινίδης), Λέιλα (Μαρία Συμεωνίδου), Μήτος (Παναγιώτης Παπαδόπουλος), Στύλος (Σάββας Ιωαννίδης), Ισμέτ (Σοφοκλής Αναστασιάδης), Ιμάμης (Γιάννης Σταλίδης), Ελένη (Αντωνία Μουρατίδου), Βάλια (Ελένη Νεανίδη), Δέσποινα (Δόξη Ορμανίδου), Σπύρος (Νίκος Ζήσιος ή Γιώργος Βενετικίδης).

Comments are closed.