ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σήμερα , μετά από 33 χρόνια συνεχούς δράσης , συμμετοχής σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και στη διοργάνωσή τους , τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό , ο σύλλογος αριθμεί 600 περίπου τακτικά και αρωγά μέλη . Διαθέτει τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα με συνολικό αριθμό 80 χορευτών-τριών , τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας με δάσκαλο τον Ανδρέα Κουγιουμτζίδη , και τμήμα χορωδίας με πρώτο χρονικά χοράρχη τον Κων/νο Γρηγοριάδη και σημερινό τον Αχιλλέα Βασιλειάδη . Στις 29 Ιανουαρίου 2006 έχει κυκλοφορήσει μουσικό C.D. με 17 παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από τη χορωδία του Σωματείου

Στις 22 Ιανουαρίου 2002, στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των 353.000 Ελλήνων του ΠΟΝΤΟΥ από το κεμαλικό καθεστώς.

Κεντρικές ετήσιες εκδηλώσεις :

1)Γιορτή γραμμάτων , βράβευση αριστούχων μαθητών γυμνασίων , λυκείων , επιτυχόντων μελών του στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. και κοπή της βασιλόπιτας .

2)Ετήσιος χορός του Σωματείου με εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων.

3)Ημέρα μνήμης της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των 353.000 Ελλήνων του ΠΟΝΤΟΥ από το κεμαλικό καθεστώς .

4)Από το 2002 το Σωματείο επισκέπτεται αδιάκοπα τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ κάθε καλοκαίρι .

5)Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού με την επωνυμία «ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ» .

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συμμετέχει μ’ όλα τα τμήματά του σε ποικίλες εκδηλώσεις ιστορικές , μουσικές , χορευτικές και επιστημονικές .

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ένα λεύκωμα με την επωνυμία

«ΑΝΑΣΤΟΡΩ», υπό την επιμέλεια του Ευστάθιου Χαραλ. Ευθυμιάδη , το οποίο περιέχει συνεντεύξεις από πρόσφυγες της πρώτης και δεύτερης γενιάς και φωτογραφίες της Θέρμης και της ιστορίας του Σωματείου από διάφορες εκδηλώσεις του .